Laatste nieuws:

Covid-19

/images/2/image.jpg

Covid-19

de Buurtbus Heiloo .

Alle abonnementhouders hebben schriftelijk bericht ontvangen. De Buurtbus Heiloo rijdt van maandag t / m zaterdag de gebruikelijke route met de gebruikelijke tijden.

Wilt u gebruik maken van de bus dan dient u zich een dag van te voren telefonisch aan te melden tussen 10.00 uur en  12.00 uur via 06-33835904. 

Dit omdat wij een beperkt aantal passagiers in de bus kunnen plaatsen. Uiteraard dient u gezond te zijn, bij blijft u thuis. Houd daarbij de gebruikelijke afstand van 1,5 meter. 

Het dragen van een mondkapje is verplicht. Desgewenst kunt u bij de chauffeur kopen. Deze kosten € 1, - per stuk, graag gepast contant betalen.

Wij hopen u natuurlijk weer gezond en wel te begroeten in onze buurtbus.

 

De REGIOBUS [408]

PERSBERICHT van de Provincie-Noord-Holland:
GEEN REGIOBUSSEN (Connexxion) TOT Half maart  2021

Nieuwsbericht OV en buurtbussen

‘Buurtbus-taxi’ als tijdelijk alternatief voor de buurtbussen

De buurtbussen in Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond kunnen voorlopig nog niet rijden. Eerst moet uit landelijk onderzoek blijken welke voorzieningen in buurtbussen nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom hebben de provincie en Connexxion voor de buurtbusreizigers een tijdelijk alternatief geregeld: de Buurtbus-taxi.

De Buurtbus-taxi start per dinsdag 1 september in de regio Noord-Holland Noord (Schagen-Den Helder, Hoorn e.o., Alkmaar e.o.) en in de regio Haarlem-IJmond. Inwoners kunnen op de buurtbustrajecten een rit reserveren bij de Buurtbus-taxi, via het reserveringsnummer van Connexxion: 088-3394800 (vanaf maandag 31 augustus bereikbaar). De Buurtbus-taxi rijdt vanaf 9.00 uur tussen de halten waar normaal gesproken de buurtbus rijdt. Bij de reservering (uiterlijk een uur van te voren) kunnen reizigers aangeven bij welke halte ze willen instappen en bij welke halte uitstappen. De Buurtbus-taxi rijdt dus niet van deur tot deur. Voor de Buurtbus-taxi geldt een vast tarief van 4 euro per persoon per rit, ongeacht de gereden afstand.

Het taxibedrijf dat de Buurtbus-taxi in opdracht van Connexxion rijdt, werkt volgens het coronaprotocol van de taxibranche. Een niet-medisch mondkapje dragen is net als in het openbaar vervoer verplicht. De Buurtbus-taxi is tijdelijk en vervalt zodra de buurtbussen weer rijden.

Buurtbussen

Het plaatsen van kuchschermen bij de chauffeur, zoals nu gebeurt bij de grote OV-bussen, blijkt in buurtbussen niet voldoende. Omdat buurtbussen kleiner zijn en alleen aan de voorkant een deur hebben, is de luchtcirculatie anders dan in een grote bus. TNO onderzoekt nu welke aanvullende maatregelen nodig zijn om de buurtbussen weer veilig te laten rijden.

Buurtbussen rijden op trajecten waar onvoldoende reizigers zijn om ‘gewoon’ openbaar vervoer aan te bieden. Het gaat om kleine 8-persoonsbussen die worden bestuurd door vrijwilligers. De meeste vrijwillige chauffeurs zijn ouderen die tot de risicogroep behoren voor besmetting met het coronavirus. Daarom hebben de provincie, besturen van buurtbusverenigingen en Connexxion half maart gezamenlijk besloten om tijdelijk te stoppen met rijden.

Meer informatie Buurtbus-taxi

Meer informatie over de Buurtbus-taxi in de regio Noord-Holland Noord staat op de website van Overal.

www.overal.nl/bb >

Meer informatie over de Buurtbus-taxi in de regio Haarlem-IJmond staat op de website van Connexxion.

www.connexxion.nl/bb >

Het reserveringsnummer van Connexxion voor de Buurtbustaxi is 088-3394800 (bereikbaar vanaf 31 augustus).  

De provincie Noord-Holland is opdrachtgever voor het openbaar busvervoer in de Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord. In het gebied rondom Amsterdam is de Vervoerregio Amsterdam verantwoordelijk voor het openbaar vervoer.