Laatste nieuws:

Wie zijn wij

/images/51/image.jpg

Wie zijn wij

Buurtbus Heiloo
De buurtbus, gereden door vrijwilligers, doorkruist heel Heiloo in één uur tijd. Zo komt u gemakkelijk bij winkelcentra, bibliotheek, huisarts, gemeentehuis, station, de Loet, Overkerck enz. De buurtbus rijdt niet alleen voor ouderen. Iedereen kan van deze voorziening gebruik maken!

De buurtbus rijdt dagelijk, tussen 8.30 en 17.30 uur, behalve op zon-en feestdagen. De bus rijdt volgens een vast tijdschema. De centrale halte is 't Loo plein. Elke rit die de Buurtbus maakt komt uit op 't Loo plein. Hier stopt de bus drie keer per uur.

Er zijn geen echte haltes, maar de buurtbus stopt op praktisch elke plek langs de vaste route waar u in of uit wilt stappen. Door uw hand op te steken laat u de Buurtbus stoppen. De chauffeur tilt uw rollator in de bus en helpt u zo nodig met instappen.

Onder route en dienstregeling vindt u een overzicht van de vertrektijden en het routekaartje van de bus.

Abonnement: Om gebruik te kunnen maken van de Buurtbus moet u een abonnement hebben. Onder abonnement vindt u daar meer informatie over.  Via  contactpagina kunt u ten alle tijden met ons contact leggen.

De vereniging Buurtbus kan altijd vrijwilligers gebruiken, zeker altijd wel chauffeurs.
Onder chauffeur worden kunt u lezen hoe u zich kunt opgeven als chauffeur.

Regiobus Heiloo-Egmond aan Zee
In december 2011 heeft Connexxion de dienstregeling van de reguliere bus tussen Heiloo en Egmond aan Zee beëindigd. Daardoor bestond er geen openbaar vervoer-voorziening meer tussen deze plaatsen. Het gemeentebestuur van Heiloo en de provincie Noord-Holland hebben daarop aan de Vereniging Buurtbus Heiloo gevraagd of ze bereid was een Connexxionbus Heiloo – Egmond Binnen - Egmond aan Zee te exploiteren. Samen met de dorpsraad van Egmond Binnen is het gelukt om binnen een half jaar voldoende vrijwillige chauffeurs te vinden om het busproject startklaar te maken. Er is door deze partijen en de gemeente Bergen, provincie N.H., busvervoerder Connexxion en reizigersadviesorgaan ROCOV hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Hiermee is alsnog een openbaar vervoervoorziening tussen deze plaatsen gerealiseerd.

De Regiobus Heiloo-Egmond aan Zee (Connexxion lijnnummer 408) rijdt overdag een uurdienst op alle dagen, behalve op zon- en feestdagen. Alle ritten sluiten aan op de vertrek- en aankomsttijden van de trein en de reguliere buslijn 167 (Alkmaar - Beverwijk v.v.). Een overzicht van de vertrektijden en het routekaartje van de bus vindt u in het menu onder Regiobus Heiloo - Egmond / Route en dienstregeling.

Om gebruik te kunnen maken van de Regiobus Heiloo-Egmond moet u in het bezit zijn van een OV-kaart. Voorlopig is het nog mogelijk een los kaartje te kopen bij de chauffeur.

De Regiobus wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Deze –meestal gepensioneerde- dames en heren stellen hun tijd beschikbaar om u veilig tussen Heiloo en Egmond te vervoeren. Onder chauffeur worden kunt u lezen hoe u zich zèlf kunt opgeven als vrijwillige chauffeur.