Laatste nieuws:

uitjes Januari 2023

/images/49/image.jpg

uitjes Januari 2023

 

 

 

 

Beschrijving: Beschrijving: Logo_VBH

 

PROGRAMMA

UITSTAPJES                                                           JANUARI 2023

WAAR GAAN WE NAAR TOE?????????????

 

 

Nederlands Transport Museum Nieuw Vennep

Frans Hals Museum Haarlem

Kaas en Klompenmakerij Clara Maria Amstelveen

Stedelijk Museum Alkmaar

Archeologiemuseum Huis van Hilde Castricum

 

 

Aanmelden voor een uitstapje tussen maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur op telefoonnummer     06-53377186 of uitstapjes@buurtbusheiloo.nl

 

Voor onze uitstapjes halen wij u thuis op en na het uitstapje zal u weer netjes thuis gebracht worden. Rollator meenemen is geen probleem.

 

De prijzen zijn inclusief koffie/thee met gebak of wat lekkers.

 

Betalen kunt u in de bus met u bankpas of creditcard.

 

Bent u lid van de Buurtbus Heiloo dan krijgt u 2,50 korting op elk uitstapje. Als u lid wilt worden van de Buurtbus Heiloo kost dat 32,50 per jaar en kunt u het hele jaar door gebruik maken van onze lijndienst van de Buurtbus zonder bijbetaling. Wij rijden 9 ritten per dag kris kras door Heiloo

 

Dinsdag 17 Januari

Nederlands Transport Museum Nieuw Vennep

Transport speelt een hoofdrol in ons dagelijks leven. In het Nederlands Transport Museum ontdekt u dat die rol veel boeiender en verrassender is dan u dacht. Wij veranderen uw kijk op de historie van transport in Nederland en we laten zien hoe u er persoonlijk door geraakt en/of beïnvloed bent. Ons museum is leuk voor jong en oud en een bezoek levert gegarandeerd een leuke dag op!

Dit uitje kost u slechts 30 euro inclusief entree museum (museumjaarkaart is niet geaccepteerd) koffie/thee met appeltaart   Voor leden Buurtbus 27,50                                                                                                                          

Afhalen van huis 13.00 uur tot eind van de middag

 

Donderdag 19 Januari

Archeologie museum Huis van Hilde Castricum

Huis van Hilde vertelt de geschiedenis van Noord-Holland aan de hand van archeologische vondsten. In het archeologisch depot van het Huis worden zo’n 12.000 dozen met bodemvondsten beheerd, afkomstig van archeologisch onderzoek uit de hele provincie. De collectie varieert van potscherven, metaalvondsten en hout tot menselijke skeletten. In de vaste tentoonstelling van Huis van Hilde wordt een deel van de archeologische collectie tentoongesteld, met veel prachtige topstukken.

De mens centraal

In de vaste tentoonstelling staat de mens centraal. Op basis van gevonden skeletten zijn met behulp van de modernste technieken een aantal levensechte mensfiguren gereconstrueerd. Trots kijken ze je als bezoeker aan, deze inwoners van wat nu Noord-Holland is, mannen zowel als vrouwen.

Prijs 23 euro. Voor leden Buurtbus 20,50  inclusief entree museum Met museumjaarkaart is  de prijs 15,50 en voor leden 13,00 inclusief koffie/thee met appeltaart.                                                                                                                         Afhalen van huis 13.00 uur tot eind van de middag.

 

Dinsdag 24 Januari 2023

Clara Maria Kaas en Klompenmakerij

Kaasdemonstratie, kaas maken en kaas proeven koffie en appeltaart

Hebt u er al kaas van gegeten?In de oorspronkelijke stal worden vandaag de dag nog op ambachtelijke wijze verrukkelijke Goudse kaas en traditionele klompen gemaakt. Een paar uurtjes vertoeven bij Clara Maria Cheese Farm & Clog Factory is leuk, leerzaam en bovendien hartstikke lekker.

Kom kijken
We geven u graag een rondleiding en u kunt onze heerlijke verse kaas proeven. Vier een feestje, schoolreisje of bedrijfsuitje bij Clara Maria. Leer hoe kaas en klompen gemaakt worden door een persoonlijke demonstratie. We vertellen ons verhaal in het Nederlands, maar uiteraard ook in het Engels en Duits. 

Kom winkelen
In onze souvenirwinkel vindt u kazen in verschillende smaken en typisch Hollandse spulletjes.

Prijs 35,50 euro Voor leden Buurtbus 33 euro

Afhlen van huis 10.00 uur terug halverwege de middag

 

Donderdag 26 Januari 2023

Stedelijk Museum Alkmaar

Kunstliefhebbers halen hun hart op in Stedelijk Museum Alkmaar. Met een eigenzinnige collectie topstukken uit de zeventiende eeuw, de Bergense School en meer verbindt het museum mensen, kunst en geschiedenis. Het museum biedt daarnaast spraakmakende en aansprekende tijdelijke tentoonstellingen over onderwerpen verbonden met de regio.

Prijs voor dit uitstapje

30 euro incl. entree museum koffie met gebak 16,50 met museumjaarkaart  

27,50 voor leden BB 14 euro met museum jaarkaart.

Afhalen thuis 13.00 uur eind van de middag weer thuis.

 

Dinsdag 31 januari 2023

Frans Hals museum Haarlem

Het Frans Hals Museum is een combinatie van collecties. De internationaal vermaarde collectie 17e eeuwse kunst uit Haarlem, de bakermat van de Nederlandse schilderskunst uit de 17e eeuw met Frans Hals als pater familias. Daarnaast de collectie met actuele kunst uit de 20e en 21e eeuw. In het Frans Hals Museum moeten oud en nieuw elkaar: met een prikkelende mix van oud, moderne en hedendaagse kunst, daagt het museum je uit om anders te kijken.

Prijs 37,50 of 21,50 in bezit van museumjaarkaart

Voor leden Buurtbus 35,- euro of 19,- euro in bezit van museumjaarkaart

Afhalen 13.00 uur eind van de middag weer thuis.